Skratite si put...

Izjava o preplati poreza poreza na dobit

Označite komitenta za kojeg želite izraditi izjavu o korištenju preplaćenog poreza na dobit. Kliknite na Evidencije i izjave i u padajućem izborniku odaberite Izjava o preplati poreza.

U izjavi o preplati poreza na dobit će se automatski popuniti naziv poreznog obveznika, adresa i identifikacijski brojevi (matični broj i OIB).

U izjavu upišite ukupan iznos preplaćenog poreza na dobit, a u tablicu s desne strane taj ukupni iznos razvrstajte po stavkama (plaćanje predujmova tijekom tekuće godine, plaćanje PDV-a tijekom tekuće godine i povrat na račun obveznika). Tablica se neće vidjeti na isprintanom dokumentu, ali će se stavke za koje upišete neki iznos pojaviti u samom dokumentu.

IZJAVU O KORIŠTENJU VIŠE UPLAĆENOG POREZA NA DOBITAK MOŽETE ISPISATI I SPREMITI U PDF. OVE OPCIJE NALAZE SE U ALATNOJ TRACI PROZORA ZA UREĐIVANJE IZJAVE.


Za one koji žele znati više

Prijava poreza na dobit za prethodnu godinu podnosi se do 30. travnja tekuće godine, osim za porezne obveznike kojima je Porezna uprava donijela rješenje po kojemu porezno razdoblje nije kalendarska godina.

Za relevantne zakone i pravilnike, odskrolajte dolje ili kliknite na Dodatni sadržaji.

GODINE ISKUSTVA
 
17
ZAVRŠENIH PROJEKATA
 
46
KORISNIKA NAŠIH
APLIKACIJA
4707
RAČUNALA S NAŠIM
RJEŠENJIMA
16757
,