Skratite si put...

OBRAZAC DI - popis dugotrajne imovine

UZ DODATNI MODUL OBRASCI

Označite komitenta za kojeg želite izraditi DI obrazac. Odaberite Izradi obrasce u alatnoj traci i u padajućem izborniku odaberite Obrazac DI ili Obrazac DI (duži). Otvorit će se prozor za popunjavanje DI obrasca.

Podaci o nazivu djelatnosti, OIB-u poduzetnika i adresi će se automatski popuniti za komitenta kojeg ste već imali u aplikaciji.

Unesite podatke o imenu i prezimenu poduzetnika i popunite podatke o pojedinoj stvari ili pravu koje se nalazi u dugotrajnoj imovini.

DI OBRAZAC MOŽETE ISPISATI, SPREMITI U PDF I SPREMITI U XML ZA UVOZ U EPOREZNU. OVE OPCIJE NALAZE SE U ALATNOJ TRACI PROZORA ZA UREĐIVANJE OBRASCA. ZA ISPRAVAK VEĆ POPUNJENOG OBRASCA, OZNAČITE KOMITENTA I PONOVNO KLIKNITE NA OBRAZAC U POPISU OBRAZACA. OTVORIT ĆE SE ZADNJE SPREMLJENI OBRAZAC.


Za one koji žele znati više

1. Podatke koji su potrebni za XML datoteku, a koji nisu sadržani u DI obrascu potrebno je odabrati ili upisati s desne strane. To su Šifra porezne ispostave, Šifra djelatnosti, Ukupna nabavna vrijednost, Ukupna knjigovodstvena vrijednost, Ukupni iznos otpisa i Ukupna knjigovodstvena vrijednost na kraju godine.
2. Rok za predaju DI obrasca za prethodnu godinu je do kraja veljače tekuće godine.
3. Za komitente koji imaju do 12 stvari ili prava koja ulaze u dugotrajnu imovinu odaberite Obrazac DI, a za komitente koji imaju više od 12 stvari ili prava koja ulaze u dugotrajnu imovinu odaberite Obrazac DI (duži).

Za relevantne zakone i pravilnike, odskrolajte dolje ili kliknite na Dodatni sadržaji.

GODINE ISKUSTVA
 
17
ZAVRŠENIH PROJEKATA
 
46
KORISNIKA NAŠIH
APLIKACIJA
4707
RAČUNALA S NAŠIM
RJEŠENJIMA
16757
,