Skratite si put...

OBRAZAC DOH-Z - prijava dohotka od zajedničke djelatnosti

UZ DODATNI MODUL OBRASCI

Označite komitenta za kojeg želite izraditi DOH-Z obrazac. Odaberite Izradi obrasce u alatnoj traci i u padajućem izborniku odaberite Obrazac DOH-Z. Otvorit će se prozor za popunjavanje DOH-Z obrasca.

Odaberite područni ured i ispostavu Porezne uprave i upišite podatke o zajedničkoj djelatnosti i nositelju zajedničke djelatnosti.

Unesite podatke o iznosu dohotka ili gubitka od zajedničke djelatnosti i podatke o umanjenjima dohotka ili uvećanju gubitka. Na temelju tih podataka izračunat će se iznos dohotka od zajedničke djelatnosti nakon umanjenja. Upišite podatke o raspodjeli zajedničkog dohotka ili gubitka na supoduzetnike i podatke o olakšicama, oslobođenjima i poticajima.

DOH-Z OBRAZAC MOŽETE ISPISATI, SPREMITI U PDF I SPREMITI U XML ZA UVOZ U EPOREZNU. OVE OPCIJE NALAZE SE U ALATNOJ TRACI PROZORA ZA UREĐIVANJE OBRASCA. ZA ISPRAVAK VEĆ POPUNJENOG OBRASCA, OZNAČITE KOMITENTA I PONOVNO KLIKNITE NA OBRAZAC U POPISU OBRAZACA. OTVORIT ĆE SE ZADNJE SPREMLJENI OBRAZAC.


Za one koji žele znati više

1. Podatke koji su potrebni za XML datoteku, a koji nisu sadržani u DOH-Z obrascu potrebno je odabrati ili upisati s desne strane. To su Vrsta djelatnosti, Primici i Izdaci.
2. Ispravnost XML datoteke DOH-Z obrasca možete provjeriti nakon što obrazac spremite u XML. Pojavit će se mogućnost odabira ikone XML validacija u alatnoj traci koja će provjeriti je li XML obrazac spreman za uvoz u ePoreznu.
3. Rok za predaju DOH-Z obrasca za prethodnu godinu je do kraja veljače tekuće godine.

Za relevantne zakone i pravilnike, odskrolajte dolje ili kliknite na Dodatni sadržaji.

GODINE ISKUSTVA
 
17
ZAVRŠENIH PROJEKATA
 
46
KORISNIKA NAŠIH
APLIKACIJA
4707
RAČUNALA S NAŠIM
RJEŠENJIMA
16757
,