Skratite si put...

OBRAZAC KD - OBRAČUN KOMORSKOG DOPRINOSA

UZ DODATNI MODUL OBRASCI

Ako nemate još upisanog komitenta, upišite ga klikom na plavi link Dodaj komitenta iznad tablice s komitentima (upišite barem naziv, OIB i adresu). Ako je komitent već upisan od ranijih godina ili vam se upisom pojavio u tablici, stavite kvačicu u kućicu ispred komitenta za kojeg želite izraditi KD obrazac. Odaberite Izradi obrasce u alatnoj traci i u padajućem izborniku odaberite Obrazac KD. Otvorit će se prozor za popunjavanje obrasca.

Podaci o nazivu, matičnom broju i OIB-u komitenta, kao i o adresi, šifri općine i šifri i nazivu djelatnosti će se popuniti automatski ako ste komitenta već imali u aplikaciji. Ako te podatke nemate od prijašnjih godina, popunjavanjem i spremanjem obrasca će se opći podaci o komitentu dopuniti upisanim i biti spremni za sljedeću godinu.

Upišite iznos duga iz ranijeg razdoblja, iznos obveze za proračunsku godinu i obvezu za kamate. Na temelju tih podataka obrazac će izračunati ukupan iznos komorskog doprinosa. Upišite iznos koji je uplaćen tijekom proračunske godine i na temelju tih podataka obračunat će se razlika za uplatu ili povrat.

Na temelju upisanih podataka automatski će se obračunati sveukupni dohodak i uplaćeni porez i prirez. Upišite podatke o olakšicama, oslobođenjima i poticajima i priloženim ispravama spremite obrazac.

KD OBRAZAC MOŽETE ISPISATI I SPREMITI U PDF. OVE OPCIJE NALAZE SE U ALATNOJ TRACI PROZORA ZA UREĐIVANJE OBRASCA. ZA ISPRAVAK VEĆ NAPISANOG OBRASCA, OZNAČITE KOMITENTA I PONOVNO KLIKNITE NA OBRAZAC U POPISU OBRAZACA ZA ZAVRŠNI RAČUN. OTVORIT ĆE SE ZADNJE SPREMLJENI OBRAZAC.


Za one koji žele znati više

1. U prijavi poreza na dohodak za 2019. godinu, podatke iz priloga UPO po službenoj dužnosti popunjava Porezna uprava. Oni su mogu popuniti i u našem DOH obrascu, a prilikom ispisa moguće je odabrati da se te stranice ne ispišu.
2. Rok za predaju DOH obrasca za prethodnu godinu je do kraja veljače tekuće godine.

Za relevantne zakone i pravilnike, odskrolajte dolje ili kliknite na Dodatni sadržaji.

GODINE ISKUSTVA
 
14
ZAVRŠENIH PROJEKATA
 
32
KORISNIKA NAŠIH
APLIKACIJA
3871
RAČUNALA S NAŠIM
RJEŠENJIMA
14308