Skratite si put...

OBRAZAC P-PPI - poslovni primitci i izdatci od samostalne djelatnosti

UZ DODATNI MODUL OBRASCI

Ako nemate još upisanog komitenta, upišite ga klikom na plavi link Dodaj komitenta iznad tablice s komitentima (upišite barem naziv, OIB i adresu). Ako je komitent već upisan od ranijih godina ili vam se upisom pojavio u tablici, stavite kvačicu u kućicu ispred komitenta za kojeg želite izraditi pregled poslovnih primitaka i izdataka od samostalne djelatnosti (P-PPI). Odaberite Izradi obrasce u alatnoj traci i u padajućem izborniku odaberite Obrazac P-PPI. Otvorit će se prozor za popunjavanje obrasca.

U obrascu će se automatski popuniti ime i prezime, adresa i OIB komitenta.

Upišite iznose primitaka i izdataka u kunama i lipama. Na temelju tih podataka, automatski će se obračunati ostvareni dohodak ili gubitak. Po potrebi možete popuniti podatke iz dodatka pregledu poslovnih primitaka i izdataka.

P-PPI OBRAZAC MOŽETE ISPISATI I SPREMITI U PDF. OVE OPCIJE NALAZE SE U ALATNOJ TRACI PROZORA ZA UREĐIVANJE OBRASCA. ZA ISPRAVAK VEĆ NAPISANOG OBRASCA, OZNAČITE KOMITENTA I PONOVNO KLIKNITE NA OBRAZAC U POPISU OBRAZACA ZA ZAVRŠNI RAČUN. OTVORIT ĆE SE ZADNJE SPREMLJENI OBRAZAC.


Za one koji žele znati više

1. Obrazac P-PPI je obvezan prilog godišnjoj poreznoj prijavi samostalnih obrtničkih djelatnosti obveznika poreza na dohodak koji predaju godišnju poreznu prijavu na obrascu DOH.
2. Rok za predaju P-PPI obrasca za prethodnu godinu je do kraja veljače tekuće godine.

Za relevantne zakone i pravilnike, odskrolajte dolje ili kliknite na Dodatni sadržaji.

GODINE ISKUSTVA
 
14
ZAVRŠENIH PROJEKATA
 
32
KORISNIKA NAŠIH
APLIKACIJA
3871
RAČUNALA S NAŠIM
RJEŠENJIMA
14308
,