Skratite si put...

OBRAZAC PD-PO - obračun poreza na dobit u paušalnom iznosu

UZ DODATNI MODUL OBRASCI

Stavite kvačicu u kućicu ispred komitenta za kojeg želite izraditi PD-PO obrazac. Odaberite Izradi obrasce u alatnoj traci i u padajućem izborniku odaberite Obrazac PD-PO. Otvorit će se prozor za popunjavanje obrasca. Odaberite šifru djelatnosti prema NKD-u kako bi se upisao i naziv djelatnosti.

Porezno razdoblje, naziv, OIB i adresa komitenta će se popuniti automatski ako ste komitenta već imali u aplikaciji.

Upišite iznos prihoda i iznos uplaćenog poreza na dobit u svakom kvartalu. Iznos ukupnih prihoda, paušalne osnovice, porezne obveze, uplaćenog poreza na dobit, razlike za uplatu ili povrat te mjesečni paušalni porez će se obračunati automatski na temelju podataka koje ste unijeli u tablicu s kvartalnim iznosima.

PD-PO OBRAZAC MOŽETE ISPISATI I SPREMITI U PDF. OVE OPCIJE NALAZE SE U ALATNOJ TRACI PROZORA ZA UREĐIVANJE OBRASCA. ZA ISPRAVAK VEĆ NAPISANOG OBRASCA, OZNAČITE KOMITENTA I PONOVNO KLIKNITE NA OBRAZAC U POPISU OBRAZACA ZA ZAVRŠNI RAČUN. OTVORIT ĆE SE ZADNJE SPREMLJENI OBRAZAC.


Za one koji žele znati više

PD-PO obrazac za prethodnu godinu predaje se do 30. travnja tekuće godine, osim za porezne obveznike kojima je Porezna uprava donijela rješenje po kojemu porezno razdoblje nije kalendarska godina.

Za relevantne zakone i pravilnike, odskrolajte dolje ili kliknite na Dodatni sadržaji.

GODINE ISKUSTVA
 
14
ZAVRŠENIH PROJEKATA
 
32
KORISNIKA NAŠIH
APLIKACIJA
3871
RAČUNALA S NAŠIM
RJEŠENJIMA
14308