Skratite si put...

OBRAZAC PO-SD - paušalni dohodak i uplaćeni paušalni porez

UZ DODATNI MODUL OBRASCI

Ako nemate još upisanog komitenta, upišite ga klikom na plavi link Dodaj komitenta iznad tablice s komitentima (upišite barem naziv, OIB i adresu). Ako je komitent već upisan od ranijih godina ili vam se upisom pojavio u tablici, stavite kvačicu u kućicu ispred komitenta za kojeg želite izraditi obrazac PO-SD. Odaberite Izradi obrasce u alatnoj traci u padajućem izborniku odaberite Obrazac PO-SD. Otvorit će se prozor za popunjavanje obrasca.

U obrascu će se automatski popuniti podaci o imenu i prezimenu, adresi, djelatnosti i OIB-u ako ste komitenta imali u aplikaciji od prošle godine.

Popunite podatke o broju zaposlenih i primicima naplaćenima u gotovini i primicima naplaćenima bezgotovinskim putem za svaki kvartal. Na temelju upisanih iznosa u obrascu će se obračunati ukupno naplaćeni primici. U kolonu broj 6 upišite iznos uplaćenog poreza na dohodak i prireza porezu na dohodak.

PO-SD OBRAZAC MOŽETE ISPISATI I SPREMITI U PDF. OVE OPCIJE NALAZE SE U ALATNOJ TRACI PROZORA ZA UREĐIVANJE OBRASCA. ZA ISPRAVAK VEĆ NAPISANOG OBRASCA, OZNAČITE KOMITENTA I PONOVNO KLIKNITE NA OBRAZAC U POPISU OBRAZACA ZA ZAVRŠNI RAČUN. OTVORIT ĆE SE ZADNJE SPREMLJENI OBRAZAC.


Za one koji žele znati više

Rok za predaju PO-SD obrasca za prethodnu godinu je do 15. siječnja tekuće godine.

Za relevantne zakone i pravilnike, odskrolajte dolje ili kliknite na Dodatni sadržaji.

GODINE ISKUSTVA
 
14
ZAVRŠENIH PROJEKATA
 
32
KORISNIKA NAŠIH
APLIKACIJA
3871
RAČUNALA S NAŠIM
RJEŠENJIMA
14308
,