Skratite si put...

OBRAZAC PO-SD - izvješće o paušalnom dohotku od samostalnih djelatnosti i uplaćenom paušalnom porezu na dohodak i prirezu poreza na dohodak

UZ DODATNI MODUL OBRASCI

Označite komitenta za kojeg želite izraditi obrazac PO-SD. Odaberite Izradi obrasce u alatnoj traci u padajućem izborniku odaberite Obrazac PO-SD. Otvorit će se prozor za popunjavanje obrasca.

Ako ste komitenta već imali u aplikaciji, u PO-SD obrascu će se automatski popuniti naziv komitenta i OIB.

Popunite preostale podatke o poreznom obvezniku i djelatnosti. Unesite podatke o ostvarenim primicima i dohotku. Na temelju tih podataka i podataka o eventualnim umanjenjima ili uplatama obračunat će se paušalni porez na dohodak i prirez porezu na dohodak.

PO-SD OBRAZAC MOŽETE ISPISATI, SPREMITI U PDF I SPREMITI U XML ZA UVOZ U EPOREZNU. OVE OPCIJE NALAZE SE U ALATNOJ TRACI PROZORA ZA UREĐIVANJE OBRASCA. ZA ISPRAVAK VEĆ POPUNJENOG OBRASCA, OZNAČITE KOMITENTA I PONOVNO KLIKNITE NA OBRAZAC U POPISU OBRAZACA. OTVORIT ĆE SE ZADNJE SPREMLJENI OBRAZAC.


Za one koji žele znati više

1. Podatke koji su potrebni za XML datoteku, a koji nisu sadržani u PO-SD obrascu potrebno je odabrati ili upisati s desne strane. To su Telefon, Email, NKD djelatnosti, podatak o tome je li bilo privremene obustave cijele godine, podaci o razdoblju obavljanja zajedničke djelatnosti i podaci o prilozima.
2. Ispravnost XML datoteke PO-SD obrasca možete provjeriti nakon što obrazac spremite u XML. Pojavit će se mogućnost odabira ikone XML validacija u alatnoj traci koja će provjeriti je li XML obrazac spreman za uvoz u ePoreznu.
3. Rok za predaju PO-SD obrasca za prethodnu godinu je do 15. siječnja tekuće godine.

Za relevantne zakone i pravilnike, odskrolajte dolje ili kliknite na Dodatni sadržaji.

GODINE ISKUSTVA
 
17
ZAVRŠENIH PROJEKATA
 
46
KORISNIKA NAŠIH
APLIKACIJA
4707
RAČUNALA S NAŠIM
RJEŠENJIMA
16757
,