Skratite si put...

OBRAZAC PO-SD-Z - izvješće nositelja o paušalnom dohotku od zajedničke samostalne djelatnosti i supoduzetnicima u zajedničkoj djelatnosti

UZ DODATNI MODUL OBRASCI

Označite komitenta za kojeg želite izraditi obrazac PO-SD-Z. Odaberite Izradi obrasce u alatnoj traci u padajućem izborniku odaberite Obrazac PO-SD-Z. Otvorit će se prozor za popunjavanje obrasca.

Ako ste komitenta već imali u aplikaciji u PO-SD-Z obrascu će se automatski popuniti naziv komitenta i adresa djelatnosti.

Popunite preostale podatke o poreznom obvezniku i zajedničkoj djelatnosti. Unesite podatke o ostvarenim primicima i dohotku i upišite podatke o supoduzetnicima, udjelima u zajedničkoj djelatnosti i primicima.

PO-SD-Z MOŽETE ISPISATI, SPREMITI U PDF I SPREMITI U XML ZA UVOZ U EPOREZNU. OVE OPCIJE NALAZE SE U ALATNOJ TRACI PROZORA ZA UREĐIVANJE OBRASCA. ZA ISPRAVAK VEĆ POPUNJENOG OBRASCA, OZNAČITE KOMITENTA I PONOVNO KLIKNITE NA OBRAZAC U POPISU OBRAZACA. OTVORIT ĆE SE ZADNJE SPREMLJENI OBRAZAC.


Za one koji žele znati više

1. Podatke koji su potrebni za XML datoteku, a koji nisu sadržani u PO-SD-Z obrascu potrebno je odabrati ili upisati s desne strane. To su Telefon, Email, podatak o tome je li bilo privremene obustave cijele godine i podaci o prilozima.
2. Ispravnost XML datoteke PO-SD-Z obrasca možete provjeriti nakon što obrazac spremite u XML. Pojavit će se mogućnost odabira ikone XML validacija u alatnoj traci koja će provjeriti je li XML obrazac spreman za uvoz u ePoreznu.
3. Rok za predaju PO-SD-Z obrasca za prethodnu godinu je do 15. siječnja tekuće godine.

Za relevantne zakone i pravilnike, odskrolajte dolje ili kliknite na Dodatni sadržaji.

GODINE ISKUSTVA
 
17
ZAVRŠENIH PROJEKATA
 
46
KORISNIKA NAŠIH
APLIKACIJA
4707
RAČUNALA S NAŠIM
RJEŠENJIMA
16757
,