Skratite si put...

OBRAZAC SR - obračun spomeničke rente

UZ DODATNI MODUL OBRASCI

Označite komitenta za kojeg želite izraditi SR obrazac. Odaberite Izradi obrasce u alatnoj traci i u padajućem izborniku odaberite Obrazac SR. Otvorit će se prozor za popunjavanje SR obrasca. Odaberite kojem područnom uredu i ispostavi Porezne uprave komitent odgovara.

Ako ste komitenta već imali u aplikaciji, podaci o razdoblju obračuna, nazivu, OIB-u, adresi sjedišta, šifri općine u kojem se sjedište nalazi, šifri i nazivu djelatnosti komitenta će se popuniti automatski.

Upišite ukupne prihode (ili će se oni sami povući iz GFI-POD datoteke) i uplaćeni predujam. Obračunata svota, razlika za uplatu ili povrat i iznos mjesečnog predujma će se obračunati na temelju upisanih podataka.

SR OBRAZAC MOŽETE ISPISATI, SPREMITI U PDF I SPREMITI U XML ZA UVOZ U EPOREZNU. OVE OPCIJE NALAZE SE U ALATNOJ TRACI PROZORA ZA UREĐIVANJE OBRASCA. ZA ISPRAVAK VEĆ POPUNJENOG OBRASCA, OZNAČITE KOMITENTA I PONOVNO KLIKNITE NA OBRAZAC U POPISU OBRAZACA. OTVORIT ĆE SE ZADNJE SPREMLJENI OBRAZAC.


Za one koji žele znati više

1. Broj mjeseci obračunava se na temelju podatka od-do u razdoblju za obračun spomeničke rente.
2. Ispravnost XML datoteke SR obrasca možete provjeriti nakon što obrazac spremite u XML. Pojavit će se mogućnost odabira ikone XML validacija u alatnoj traci koja će provjeriti je li XML obrazac spreman za uvoz u ePoreznu.

Za relevantne zakone i pravilnike, odskrolajte dolje ili kliknite na Dodatni sadržaji.

GODINE ISKUSTVA
 
17
ZAVRŠENIH PROJEKATA
 
46
KORISNIKA NAŠIH
APLIKACIJA
4707
RAČUNALA S NAŠIM
RJEŠENJIMA
16757
,