Skratite si put...

PREGLED PRENESENIH GUBITAKA IZ PROTEKLIH RAZDOBLJA

Stavite kvačicu u kućicu ispred komitenta za kojeg želite izraditi pregled prenesenih gubitaka iz proteklih razdoblja. Kliknite na Popuni evidencije i izjave i u padajućem izborniku odaberite Pregled prenesenih gubitaka iz proteklih razdoblja.

U pregledu prenesenih gubitaka, automatski će se popuniti naziv, OIB i adresa poreznog obveznika.

Preneseni gubitak upišite samo za najstariju godinu, a za preostale godine upišite samo dobit ili gubitak. Iznos prenesenog gubitka i gubitak za prijenos u iduće porezno razdoblje će se obračunavati sami na temelju upisanih podataka.

PREGLED PRENESENIH GUBITAKA MOŽETE ISPISATI I SPREMITI U PDF. OVE OPCIJE NALAZE SE U ALATNOJ TRACI PROZORA ZA UREĐIVANJE DOKUMENTA. ZA ISPRAVAK VEĆ NAPISANOG PREGLEDA, OZNAČITE KOMITENTA I PONOVNO KLIKNITE NA PREGLED U POPISU EVIDENCIJA I IZJAVA ZA ZAVRŠNI RAČUN. OTVORIT ĆE SE ZADNJE SPREMLJENI PREGLED.


Za one koji žele znati više

1. Prijava poreza na dobit za prethodnu godinu podnosi se do 30. travnja tekuće godine, osim za porezne obveznike kojima je Porezna uprava donijela rješenje po kojemu porezno razdoblje nije kalendarska godina.
2. Pregled prenesenih gubitaka je sastavni dio obrasca za prijavu poreza na dobit pa ga nije potrebno popunjavati odvojeno za 2019. godinu nego samo za prijašnje godine.

Za relevantne zakone i pravilnike, odskrolajte dolje ili kliknite na Dodatni sadržaji.

GODINE ISKUSTVA
 
14
ZAVRŠENIH PROJEKATA
 
32
KORISNIKA NAŠIH
APLIKACIJA
3871
RAČUNALA S NAŠIM
RJEŠENJIMA
14308
,