Skratite si put...

KAD SAM U ULOZI IZVRŠITELJA


Kliknite na Moje obrade podataka i u padajućem izborniku odaberite Dodaj obradu (kad sam u ulozi izvršitelja). Upišite svrhu i trajanje obrade podataka, odaberite u kojem obliku podatke dobivate od voditelja obrade i kliknite na Dalje. Označite koliko često i koja količina podataka se obrađuje, čiji podaci i koja vrsta podataka se obrađuje, na koji način se podaci obrađuju i kliknite na Dalje. Upišite u kojem obliku i koliko dugo ćete osobne podatke dobivene u ovu svrhu čuvati, na koji način ćete ih štititi (aplikacije pod lozinkom, prostor pod alarmom, registratori pod ključem i sl.), što će se s njima dogoditi jednom kad obrada završi i kliknite na Kraj.

Obrade podataka kad ste u ulozi izvršitelja moći ćete odabrati prilikom dodavanja stranaka i prilikom dodavanja podizvršitelja. Obrade, tj. svrhe u koje obrađujete podatke povlače se u ugovore sa strankama i u Evidenciju aktivnosti obrade kad ste u ulozi izvršitelja.

Ako neku obradu želite izmijeniti kliknite na ikonu iznad Moje obrade podataka u alatnoj traci, odaberite željenu obradu u popisu obrada i kliknite na Uredi s desne strane.

U ULOZI IZVRŠITELJA OBRADE OSOBNIH PODATAKA NALAZITE SE KADA OSOBNE PODATKE NE PRIKUPLJATE SAMI VEĆ IH DOBIJETE OD NEKOG DRUGOG (VODITELJA) KAKO BISTE IH OBRADILI U TOČNO ODREĐENU SVRHU KOJU JE VODITELJ ODREDIO. IZVRŠITELJI SU, NA PRIMJER, RAČUNOVODSTVENI SERVISI KADA OD SVOJIH STRANAKA DOBIJU PODATKE O RADNIM SATIMA KAKO BI NAPRAVILI OBRAČUN PLAĆE.

GODINE ISKUSTVA
 
17
ZAVRŠENIH PROJEKATA
 
46
KORISNIKA NAŠIH
APLIKACIJA
4707
RAČUNALA S NAŠIM
RJEŠENJIMA
16757
,