Skratite si put...

KAD SAM U ULOZI VODITELJA


Kliknite na Moje obrade podataka i u padajućem izborniku odaberite Dodaj obradu (kad sam u ulozi voditelja). Upišite svrhu, predmet i trajanje obrade, kategoriju ispitanika od kojih prikupljate osobne podatke, vrstu osobnih podataka koje ćete prikupljati u tu svrhu i kategoriju primatelja kojima ćete prikupljene osobne podatke slati, izvor prikupljanja podataka i kliknite na Dalje. Odaberite i pobliže opišite osnovu zakonitosti obrade, odaberite vrste osobnih koje ćete obrađivati, odaberite način na koji ćete obrađivati osobne podatke i kliknite na Dalje. Upišite u kojem obliku i koliko dugo ćete osobne podatke prikupljene u ovu svrhu čuvati, na koji način ćete ih štititi (aplikacije pod lozinkom, prostor pod alarmom, registratori pod ključem i sl.), što će se s njima dogoditi jednom kad obrada završi i kliknite na Kraj.

Obrade podataka kad ste u ulozi voditelja moći ćete odabrati prilikom dodavanja stranaka, dodavanja zaposlenika i prilikom dodavanja izvršitelja. Dodavanjem obrada podataka kad ste u ulozi voditelja automatski će se popunjavati Evidencija aktivnosti obrade kad ste u ulozi voditelja i za svaku obradu ćete moći napraviti eGDPR_IzjavePrivatnost.aspx izjavu o privatnosti.

Ako neku obradu želite izmijeniti kliknite na ikonu iznad Moje obrade podataka u alatnoj traci, odaberite željenu obradu u popisu obrada i kliknite na Uredi s desne strane.

U ULOZI VODITELJA OBRADE OSOBNIH PODATAKA NALAZITE SE KADA SAMI PRIKUPLJATE OSOBNE PODATKE I KADA SAMI ODREĐUJETE SVRHU NJIHOVE OBRADE. TO JE NA PRIMJER SVAKA TVRTKA PREMA SVOJIM ZAPOSLENICIMA.


Napomena

Ako osobne podatke u neku svrhu prikupljate zajedno s drugim voditeljima tu obradu potrebno je dodati odabirom Dodaj obradu (kad sam u ulozi zajedničkog voditelja).

GODINE ISKUSTVA
 
17
ZAVRŠENIH PROJEKATA
 
46
KORISNIKA NAŠIH
APLIKACIJA
4707
RAČUNALA S NAŠIM
RJEŠENJIMA
16757
,