Skratite si put...

Fiskalizacija i
e-računi na
jednom mjestu

Fiskalizacija računa i ponuda
Slanje e-računa
Izrada transakcijskih računa
Samo uz računalo i printer

Svi računi na jednom mjestu

Transakcijski, gotovinski i e-računi

Zaboravite word za transakcijske račune, malu blagajnu za fiskalizaciju, dodatne servise za e-račune... Svi računi na jednom mjestu u jednoj jedinoj blagajni.

VAŠI RAČUNI DOSTUPNI SAMO VAMA

Svi vaši računi spremaju se samo na vaše računalo. Kod fiskalizacije se u poreznu šalju samo nužni podaci, a podaci o klijentu i stavkama su dostupni isključivo vama.

Slanje e-računa

OBVEZNICIMA JAVNE NABAVE
Bez posebnog certifikata

Račune digitalno potpisujete certifikatom za fiskalizaciju i nije vam potreban nikakav dodatni certifikat.

Neograničen broj računa

Prema obveznicima javne nabave možete poslati neograničen broj računa.

Bez ugovorne obveze

Ne obvezujemo vas. Zadovoljni korisnik je najjači ugovor.

Obveznicima javne nabave

Sukladno Zakonu o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi.

Jednostavno korištenje

Račun izrađujete kao i svaki drugi račun, samo ga šaljete digitalno.

Uvijek može ljepše i bolje

Račun nije samo dosadni papir s iznosom i stavkama... i račun je dio vašeg predstavljanja. Stavite svoj logo, odaberite poseban izgled računa, uredite zaglavlje i podnožje... predstavite se profesionalno.

A podrška?

Besprijekorna! Dostupni smo, pristupačni i ljubazni... i jesmo li rekli dostupni. I uz 3000 korisnika, na svaki poziv i mail reagiramo odmah.

Bez dodatnih uređaja

Treba vam samo računalo i printer

Najčešća pitanja

...o aplikaciji FisOffice Desktop
Kako izgleda račun napravljen u FisOffice aplikaciji?

U aplikaciji FisOffice Desktop računi se ispisuju na uredski printer u formatu A4 (ili u formatu A5). Možete odabrati između četiri različita izgleda računa (standardno, jednostavno, moderno, A5). Također možete pozicionirati vaše podatke/adresu i dodati vlastiti logotip. Pogledajte primjer računa.

Mogu li račun printati na mali format (POS printer)?

Sve račune izrađene u aplikaciji možete ispisati na običan uredski papir formata A4 ili A5. Ispis na druge formate nije podržan. FisOffice Desktop je blagajna namijenjena pretežito uredskom poslovanju (turističke agencije, ordinacije, odvjetnici, geodeti...).

Mogu li izraditi ponudu/predračun?

U okviru paketa TOTAL možete izrađivati i ponude (predračune). Ponude se izrađuju na isti način kao i računi. Pored toga što izgledaju profesionalno, ponude sadrže i sve potrebne elemente (ovo nije fiskalizirani račun, automatski generirani poziv na broj, IBAN broj) pa vaš klijent dobije sve informacije potrebne za uplatu. Ponude možete izvesti u PDF i slati ih e-mailom a iz ponude možete odmah napraviti i račun pa nema ponovnog pretipkavanja stavki.

Mogu li u aplikaciji napraviti cjenik i adresar klijenata?

Naravno! Možete napraviti katalog svojih proizvoda i usluga, odnosno cjenik. Sve usluge/ proizvodi se mogu dodatno definirati šiframa radi lakšeg i bržeg pronalaženja. Također, možete napraviti i adresar s podacima svojih klijenata.

Mogu li upisivati proizvoljan tekst u stavke?

Da. Ako imate različite stavke u računu i radije biste ih upisivali ručno, naravno da možete. Mnogi naši korisnici (turističke agencije, ordinacije, odvjetnici, geodeti...) radije upisuju stavke pojedinačno zbog specifičnog opisa svoje usluge.

Što se točno šalje u Poreznu upravu pri fiskalizaciji računa?

Prilikom izrade računa za gotovinska i kartična plaćanja, odnosno onih računa koji se fiskaliziraju, na Poreznu upravu šalju se samo nužni podaci: podaci o vama kao obvezniku, OIB operatera koji je izradio račun, ukupan iznos računa, neto iznos, porezi, sveukupan iznos, datum i vrijeme izdavanja računa, broj računa i oznaka poslovnog prostora i naplatnog uređaja. Transakcijski računi ne šalju se na Poreznu.

Treba li mi aplikacijski certifikat za slanje e-računa?

Ako već imate certifikat za fiskalizaciju onda vam je on sasvim dovoljan, jer ćete pomoću njega potpisivati e-račune. Ako ne poslujete s gotovinom (i karticama) odnosno imate samo transakcijske račune i nemate certifikat za fiskalizaciju, onda možete zatražiti od Fine ili aplikacijski certifikat ili certifikat za fiskalizaciju. Oba certifikata sadrže vaš digitalni potpis.

Kako ću znati je li moj e-račun poslan?

U aplikaciji možete jednostavno provjeriti status vašeg e-računa. Statusi e-računa mogu biti: Poslan na obradu i Zaprimljen (podrazumijeva da je poslan i zaprimljen na centralnoj platformi Fine), Potvrđeno zaprimanje, Prihvaćen, Plaćen, Odbijen... Ako je vaš e-račun odbijen, javit će vam se poruka s razlogom odbijanja e-računa.

Mogu li raditi na Mac-u?

Većina naših aplikacija pretpostavlja rad na Windowsima, a ako ih na vašem Mac-u nemate instalirane, pogledajte naše web rješenje fiskalne blagajne FisOffice Web koje nema zahtjeve prema operativnom sustavu.

Je li aplikacija usklađena s Uredbom o zaštiti osobnih podataka?

Da. Sve naše aplikacije zaštićene su jedinstvenom zaporkom koju korisnici upisuju prilikom svake prijave u aplikaciju. Podaci u FisOffice Desktop-u se čuvaju isključivo na vašem računalu, a ne na serverima trećih strana.

Kako mogu vidjeti kako se radi u aplikaciji?

Ako više volite isprobavati sami, preuzmite demo verziju aplikacije na svoje računalo. Ako biste radije da vam mi pokažemo kako aplikacija radi, rezervirajte termin za online prezentaciju i pogledajte aplikaciju u akciji na našem prezentacijskom računalu.

Koliko me to košta?

U dijelu Paketi i cijene, možete pogledati koji paket vam najviše odgovara i kolika mu je cijena. Klikom na 'Odaberi paket' u tablici s paketima možete odmah zatražiti i ponudu. Naravno, možete nam javiti i na email info@raverus.hr za koji ste se paket odlučili i poslati nam svoje poslovne podatke (tvrtka, adresa, OIB, ime i prezime, email adresa). Tu je uvijek i telefon 01 / 3535 252 pa ako trebate savjet oko odabira paketa, nazovite nas!

GODINE ISKUSTVA
 
13
ZAVRŠENIH PROJEKATA
 
32
KORISNIKA NAŠIH
APLIKACIJA
3748
RAČUNALA S NAŠIM
RJEŠENJIMA
14121