Skratite si put...

POPUNJAVANJE PODACIMA IZ UREĐAJA

UZ DODATNI MODUL POVEZIVANJE S UREĐAJEM

Prije popunjavanja evidencije radnog vremena podacima iz uređaja za kontrolu prisutnosti potrebno je dodati radnike, dodati poslovne jedinice i povući podatke iz uređaja.


Kliknite na Učitaj podatke iz kontrolera. Otvorit će se prozor s podacima o stvarnom radnom vremenu za sve radnike odabrane poslovne jedinice za odabrani dan i s podacima za unos u evidenciju radnog vremena.

Ako je stvarno radno vrijeme bilo u skladu s radnim vremenom poslovne jedinice ili s planom uz radnika će se pojaviti zelena kvačica. To znači da će se podatak iz kolone Podaci za unos upisati u evidenciju radnog vremena. Manja odstupanja do 15 minuta od predviđenog radnog vremena su dozvoljena.

Ako postoji veće odstupanje od predviđenog radnog vremena, uz radnika će se pojaviti plavi uskličnik (na primjer kad je predviđeno radno vrijeme od 8 do 16 sati, a radnik se na uređaju registrirao u 9 i u 16 sati). To znači da administrator Evidencije rada mora odabrati hoće li upisati predviđeno radno vrijeme ili stvarno radno vrijeme. Klikom na kolonu Podaci za unos u retku radnika koji ima plavi uskličnik otvorit će se prozor koji se prikazuje prilikom ručnog popunjavanja evidencije radnog vremena.

Ako se uz određenog radnika pojavi crveni uskličnik to znači da na odabrani datum radnik nije registrirao svoj ulazak i/ili izlazak na uređaju za kontrolu prisutnosti.


Kada svi radnici koji su radili imaju zelene kvačice podaci se u evidenciju radnog vremena upisuju klikom na Upiši odabrani datum ili Upiši odabrani period.

Izvještaji i pregledi koji se odnose na evidenciju radnog vremena nalaze se u službenoj evidenciji radnog vremena, a izvještaji i pregledi koji se odnose na vrijeme dolaska i odlaska radnika i stvarno radno vrijeme nalaze se u stvarnom radnom vremenu i prisutnosti.

GODINE ISKUSTVA
 
17
ZAVRŠENIH PROJEKATA
 
46
KORISNIKA NAŠIH
APLIKACIJA
4707
RAČUNALA S NAŠIM
RJEŠENJIMA
16757
,