Skratite si put...

INTERNI AKT/PRAVILNIK


Kliknite na Izrada dokumentacije i u padajućem izborniku odaberite Interni akt/Pravilnik. Otvorit će se prozor s internim aktom koji će povući podatke vaše tvrtke i bit će prilagođen djelatnosti koju ste odabrali prilikom inicijalne konfiguracije.

Izrađeni dokument možete uređivati kao da ste u Wordu. Kliknite na karticu Početna kako biste mogli urediti font ili poravnanje teksta. Također, možete dopisati i sve specifičnosti svojeg poslovanja. U kartici Datoteka možete spremiti promjene ili ispisati dokument.

Spremljeni dokument će se spremiti u Pregled dokumentacije odakle ga možete izvesti u PDF-u.

DONOŠENJE INTERNOG AKTA KOJI OBJAŠNJAVA POLITIKE, KONTROLE I POSTUPKE KOJE OBVEZNIK PROVODI U SVRHU SPRJEČAVANJA PRANJA NOVCA I FINANCIRANJA TERORIZMA PROPISUJE ČLANAK 13. ZAKONA O SPRJEČAVANJU PRANJA NOVCA I FINANCIRANJA TERORIZMA.


Napomena

1. Interna dokumentacija prilagođena je za djelatnost računovođa, poreznih savjetnika i revizora, za djelatnost odvjetnika i javnih bilježnika i za djelatnost prometa nekretninama. Ako ne spadate u nijednu od navedenih djelatnosti, a obveznik ste Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma (NN 108/17), interni akt možete prilagoditi specifičnostima svoje djelatnosti.
2. Interni akt je temeljni dokument kojim opisujete sustav sprječavanja pranja novca i financiranja terorizma u svojoj tvrtki.
3. Sastavni dijelovi internog akta su i Indikatori rizika za prepoznavanje sumnjivih transakcija i osoba, Analiza i procjena rizika obveznika, Liste čimbenika rizika (lista čimbenika koji upućuju na potencijalno niži rizik i lista čimbenika koji upućuju na potencijalno viši rizik), Liste mjera (mjere za umanjenje visokog rizika i mjere pojačane dubinske analize), Popis sankcijskih lista i Organizacijski ustroj obveznika.

GODINE ISKUSTVA
 
17
ZAVRŠENIH PROJEKATA
 
46
KORISNIKA NAŠIH
APLIKACIJA
4707
RAČUNALA S NAŠIM
RJEŠENJIMA
16757
,