Skratite si put...

DRUŠTVO/OBRT/UDRUGA


U alatnoj traci kliknite na Nova stranka i u padajućem izborniku odaberite Društvo/Obrt/Udruga. Otvorit će se prozor za dodavanje nove stranke pravne osobe ili obrta.

Obrti se u ovom slučaju smatraju pravnim osobama jer je za njih potrebno upisati iste podatke kao i za pravne osobe. Za fizičke osobe se traži drugačiji set podataka.

Upišite osnovne podatke o stranci (naziv, OIB, pravni oblik i djelatnost), podatke o poslovnom odnosu koji vas povezuje s tom strankom (kad je uspostavljen, zbog čega, koliko često pratite je li sve u skladu s dogovorenim i izvor sredstava uloženih u stranku), podatke o sjedištu, odaberite rizik i potencijalni rizik stranke te upišite na koji način ste stranku identificirali. Pod Priloži dokument možete priložiti npr. Upitnik za novu stranku (pravna osoba) ili izvadak iz Sudskog registra.

NISKOG RIZIKA SU ISKLJUČIVO TVRTKE KOJE SU U VLASNIŠTVU JEDINICA LOKALNE ILI REGIONALNE SAMOUPRAVE ILI REPUBLIKE HRVATSKE I TVRTKE ČIJE DIONICE SU IZLISTANE NA RELEVANTNIM BURZAMA.


Napomena

1. Kod pravnih osoba nije potrebno popunjavati podatke o političkoj izloženosti jer se u tom slučaju politička izloženost provjerava za stvarnog vlasnika pravne osobe.
2. Osnovne podatke o trgovačkim društvima i ostalim pravnim subjektima koji su upisani u Sudski registar možete povući iz Sudskog registra upisom OIB-a i klikom na Povuci podatke iz Sudskog Registra.
3. Klikom na Sudski registar otvorit će se stranica pravne osobe čiji OIB ste upisali u osnovne podatke. Klikom na Aktivni izvadak s lijeve strane možete preuzeti izvadak iz Sudskog registra za tog klijenta u PDF-u i spremiti ga na računalo. Aktivni izvadak sadrži vremenski žig kad je preuzet.
4. Osnovne podatke o strankama moguće je uvesti i iz naše aplikacije BilješkeNET.
5. Ako se neki podatak o stranci promijenio odaberite stranku u popisu stranaka, u izborniku s desne strane odaberite karticu Opći podaci i kliknite na Uredi ispod naziv stranke. Unesite promjene i kliknite na spremi. Ako se radi o bitnoj promjeni potrebno je napraviti dubinsku analizu zbog promjene relevantnih okolnosti
6. Svaka stranka koju dodate automatski će se pojaviti u Evidenciji stranaka i u Evidenciji poslovnih odnosa.
7. Dubinska analiza stranke sastoji se od četiri koraka: identifikacije stranke (pravne ili fizičke osobe), identifikacije zakonskih zastupnika stranke, identifikacije stvarnih vlasnika stranke i analize rizika stranke prema čimbenicima i indikatorima.

GODINE ISKUSTVA
 
17
ZAVRŠENIH PROJEKATA
 
46
KORISNIKA NAŠIH
APLIKACIJA
4707
RAČUNALA S NAŠIM
RJEŠENJIMA
16757
,