Skratite si put...

PRIVATNA OSOBA


U alatnoj traci kliknite na Nova stranka i u padajućem izborniku odaberite Privatna osoba. Otvorit će se prozor za dodavanje nove stranke fizičke osobe.

Obrti se u ovom slučaju smatraju pravnim osobama jer je za njih potrebno upisati iste podatke kao i za pravne osobe. Za fizičke osobe se traži drugačiji set podataka.

Upišite osnovne podatke o stranci, podatke o poslovnom odnosu koji vas povezuje s tom strankom, podatke o prebivalištu i način na koji način ste identificirali stranku. Procijenite rizik i potencijalni rizik stranke te upišite radi li se o politički izloženoj osobi ili ne. Način utvrđivanja političke izloženosti može biti upitnik o političkoj izloženosti ili izjava o političkoj izloženosti. Pod Priloži dokument možete priložiti npr. Upitnik za novu stranku (privatna osoba) ili scan osobne iskaznice.

PODATKE O PROCJENI RIZIČNOSTI (RIZIČNOST I POLITIČKA IZLOŽENOST STRANKE) POPUNJAVAT ĆETE I KROZ DUBINSKU ANALIZU STRANKE.

Napomena

1. Svaka stranka koju dodate automatski će se pojaviti u Evidenciji stranaka i u Evidenciji poslovnih odnosa.
2. Ako se neki podatak o stranci promijenio odaberite stranku u popisu stranaka, u izborniku s desne strane odaberite karticu Opći podaci i kliknite na Uredi ispod naziv stranke. Unesite promjene i kliknite na spremi. Ako se radi o bitnoj promjeni potrebno je napraviti dubinsku analizu zbog promjene relevantnih okolnosti.
3. Dubinska analiza stranke sastoji se od četiri koraka: identifikacije stranke (pravne ili fizičke osobe), identifikacije zakonskih zastupnika stranke, identifikacije stvarnih vlasnika stranke i analize rizika stranke prema čimbenicima i indikatorima.
4. Za stranku koja je fizička osoba potrebno je provjeriti nalazi li se na kojoj od sankcijskih listi koje se nalaze pod Provjere.

GODINE ISKUSTVA
 
17
ZAVRŠENIH PROJEKATA
 
46
KORISNIKA NAŠIH
APLIKACIJA
4707
RAČUNALA S NAŠIM
RJEŠENJIMA
16757
,