Skratite si put...

PRIVATNA OSOBA


U alatnoj traci kliknite na Nova stranka i u padajućem izborniku odaberite Privatna osoba. Otvorit će se prozor za dodavanje nove stranke fizičke osobe.

Obrti se u ovom slučaju smatraju pravnim osobama jer je za njih potrebno upisati iste podatke kao i za pravne osobe. Za fizičke osobe se traži drugačiji set podataka.

Upišite osnovne podatke o stranci, podatke o poslovnom odnosu koji vas povezuje s tom strankom, podatke o prebivalištu i način na koji način ste identificirali stranku. Procijenite rizik i potencijalni rizik stranke te upišite radi li se o politički izloženoj osobi ili ne. Način utvrđivanja političke izloženosti može biti upitnik o političkoj izloženosti ili izjava o političkoj izloženosti. Pod Priloži dokument možete priložiti npr. Upitnik za novu stranku (privatna osoba) ili scan osobne iskaznice.

PODATKE O PROCJENI RIZIČNOSTI (RIZIČNOST I POLITIČKA IZLOŽENOST STRANKE) POPUNJAVAT ĆETE I KROZ DUBINSKU ANALIZU STRANKE.

Napomena

1. Svaka stranka koju dodate automatski će se pojaviti u Evidenciji stranaka i u Evidenciji poslovnih odnosa.
2. Ako se neki podatak o stranci promijenio odaberite stranku u popisu stranaka, u izborniku s desne strane odaberite karticu Opći podaci i kliknite na Uredi ispod naziv stranke. Unesite promjene i kliknite na spremi. Ako se radi o bitnoj promjeni potrebno je napraviti dubinsku analizu zbog promjene relevantnih okolnosti.
3. Dubinska analiza stranke sastoji se od četiri koraka: identifikacije stranke (pravne ili fizičke osobe), identifikacije zakonskih zastupnika stranke, identifikacije stvarnih vlasnika stranke i analize rizika stranke prema čimbenicima i indikatorima.

GODINE ISKUSTVA
 
15
ZAVRŠENIH PROJEKATA
 
38
KORISNIKA NAŠIH
APLIKACIJA
4257
RAČUNALA S NAŠIM
RJEŠENJIMA
15166
,