Skratite si put...

Izrada ponude

FisOffice Desktop (paket TOTAL)

U alatnoj traci kliknite na Ponude i u prozoru koji će se otvoriti odaberite Dodaj. Odaberite datum ponude, operatera koji je izdao ponudu i način plaćanja. Upišite odgodu, tj. koliko dana ponuda vrijedi. Upišite podatke o kupcu ili ih povucite iz adresara. Upisom podataka o kupcu, modela računa primatelja i opisa plaćanja na ponudi će se kreirati i 2D barkod za transakcijska plaćanja. Upišite stavke ili ih povucite iz kataloga proizvoda i usluga. Kliknite na Spremi kako biste spremili ponudu i ispišite je ili izvezite u PDF kako biste ju klijentu poslali mailom.

Izradu ponude možete ubrzati dodavanjem klijenata u adresar i dodavanjem stavki u katalog.

Ako često izrađujete ponude s istim stavkama za istog kupca možete koristiti opciju kopiraj ponudu. U alatnoj traci kliknite na Ponude, označite ponudu koju želite kopirati i u alatnoj traci prozora koji će se otvoriti odaberite Kopiraj ponudu. Napravit će se nova ponuda s istim podacima o kupcu i stavkama, ali s novim brojem i datumom izrade.

AKO STE PREMA ZAKONU O FISKALIZACIJI U PROMETU GOTOVINOM DUŽNI FISKALIZIRATI PRATEĆE DOKUMENTE NAKON SPREMANJA PONUDE KLIKNITE NA FISKALIZIRAJ. AKO SE PONUDA REALIZIRA, RAČUN PO TOJ PONUDI OBAVEZNO IZRAĐUJTE PREKO MODULA PONUDE (NAPRAVI RAČUN) KAKO BI SE U SUSTAV POREZNE POSLALA INFORMACIJA ZA KOJI JE RAČUN PONUDA BILA VEZANA. AKO PONUDA NAKON FISKALIZACIJE DOBIJE SAMO ZKI, ALI NE I JIR POTREBNO JE NAPRAVITI NAKNADNU FISKALIZACIJU PONUDE.

Kada se ponuda realizira po njoj možete napraviti račun, odnosno morate napraviti račun ako je ponuda fiskalizirana. Uđite u ponude, označite ponudu po kojoj želite napraviti račun i u alatnoj traci odaberite Napravi račun. Otvorit će se prozor za izradu računa s popunjenim podacima koje ste unijeli prilikom izrade ponude, a napravljeni račun će se povezati s ponudom.

GODINE ISKUSTVA
 
17
ZAVRŠENIH PROJEKATA
 
46
KORISNIKA NAŠIH
APLIKACIJA
4707
RAČUNALA S NAŠIM
RJEŠENJIMA
16757
,