Skratite si put...

Storno računa

FisOffice Desktop

Kliknite na Računi kako biste otvorili popis računa, označite račun koji želite stornirati i u alatnoj traci odaberite Izmijeni. Otvorit će se prozor sa svim podacima o računu. Kliknite na Storniraj račun u alatnoj traci i odaberite operatera za kojeg će storniranje biti upisano. Nakon toga će se pojaviti poruka da je račun uspješno storniran.

Storniranjem će se originalni račun u popisu računa zacrveniti i napravit će se novi račun s istim podacima, ali u negativnom iznosu i napomenom na koji račun se storno odnosi.

Za djelomični storno uđite u račune, označite račun koji želite stornirati i u alatnoj traci odaberite Izmijeni. U prozoru koji će se otvoriti odaberite Djelomični storno. Otvorit će se prozor u kojem je potrebno odabrati stavke koje ćete stornirati i operatera koji je napravio storno računa. Kliknite na Storniraj i zatvori kako biste napravili djelomični storno. Kao i kod storna cijelog računa, originalni račun će se zacrveniti i napravit će se novi račun sa stavkama koje ste odabrali u negativnom iznosu.

Djelomični storno se koristi u situaciji kada račun ima više stavki i želite stornirati samo određene stavke, a ne cijeli račun.


Za one koji žele znati više

1. Ako je originalni račun bio fiskaliziran i storno računa će se isto fiskalizirati, tj. dobit će ZKI i JIR broj.
2. Storno također možete ispisati i izvesti u PDF kao i svaki drugi račun.
3. Knjigovodstveno gledano, storno je zapravo novi račun koji poništava račun ili dio računa koji ste stornirali. Porezna uprava računom smatra svaki dokument na kojem je iskazan PDV i po kojem se radi obračun poreza, bez obzira na to je li naziv dokumenta račun, storno, avans, knjižno odobrenje ili nešto drugo.

GODINE ISKUSTVA
 
17
ZAVRŠENIH PROJEKATA
 
46
KORISNIKA NAŠIH
APLIKACIJA
4707
RAČUNALA S NAŠIM
RJEŠENJIMA
16757
,